تجارت بینالملل پیشرفتی جهانی برای درآمد بیشتر
در طول تاریخ تجارت بین دو کشور یکی از پردرآمدترین کارها بهحساب میآمده، در حال حاضر هم همینطور است. این روزها قوانین تجارت بینالملل دیگر مانند گذشته نیست. سازمانهای مختلفی بر روی این کار نظارت میکنند. شرکت ما خدماتی مانند مشاوره برای خرید کالا، حملونقل بینالمللی، امور گمرکی در مبدأ و… را برای شما ساده کرده است.
حقوق بینالملل شامل چه مواردی است؟
حقوق بینالملل برای این به وجود آمد که تجارت و بازرگانی بین کشورها کنترل و با استفاده از روابط خاصی تنظیم شود. این حقوق برای عموم مردم قابل دسترسی است. البته طبیعتاً استفادهکنندگان از آن، عدهای خاص هستند.
آنچه باعث به وجود آمدن چیزی به اسم حقوق بینالملل شد، موارد زیر است؛
- معاهدات
- کنوانسیونها
- مقررات داخلی
- رویههای بازرگانی
هر یک از این چهار مورد بهتنهایی اهمیت بسیار بالایی دارند.
هنگامیکه در مورد حقوق بینالملل و تجارت بینالملل صحبت میکنیم، منظور فقط خریدوفروش کالا نیست. مواردی مانند ارائه خدمات، شیوههای پرداخت، حملونقل کالا، بیمه، حلوفصل اختلافات، نمایندگی و قراردادهای بهشرط تملیک هم شامل آن میشود.
بهطورکلی حقوق تجارت بینالملل شامل صادرات، واردات، امور گمرکی، تعرفهها و مالیاتها است. نگران پیچیدگی قوانین و مقررات بینالمللی نباشید. آرشام گستر مالکیان با سالها تجربه و تخصص، همراه شماست تا روند فعالیت تجاریتان به بهترین شکل پیش گرفته شود.
تنظیمکنندگان حقوق تجارت بینالملل چه کسانی هستند؟
سازمانهای جهانی تنظیمکننده این حقوق هستند. این سازمانها شامل عبارتند از:
- سازمان تجارت جهانی WTO
- شورای همکاری گمرکی WCO
- اتاق بازرگانی بینالمللی LCC
تجار و بازرگانان باید به حقوق خصوصی مدنی بینالمللی هم توجه داشته باشند و آن را بهطور کامل رعایت کنند. عقد قرارداد، مذاکره، اجرا و انحلال قرارداد با توجه به همین قوانین و حقوق انجام خواهد شد. شرکت آرشام گستر مالکیان سابقه درخشانی درزمینه حفظ حقوق کارفرمایان از خود بهجای گذشته است. فعالیت سالهای متوالی نمایانگر این تجربه و سابقه کار است.
ضرورت شناخت راههای تأمین مالی
کشورهای درحالتوسعه معمولاً شرایط مالی خاصی دارند، همین موضوع باعث میشود که ضرورت شناخت راههای تأمین مالی بهخوبی احساس شود. پروژههای بزرگ در بعضی از موارد دچار بحرانهای استراتژی در حین اجرا میشوند، این پروژهها میتواند زیربنایی یا توسعهای باشند.
در کنار این موارد شاهد محدودیتهای مالی و درآمدهای ارزی هم هستیم که باز هم ضرورت شناخت راههای تأمین مالی را نشان میدهد. موارد دیگری هم هستند که وجود تمام اینها در کنار هم به ما یادآوری میکند که باید راههای تأمین مالی را بهخوبی بشناسیم.
اگر وقت کافی برای انجام این کارها و بهدست آوردن اطلاعات جدید را ندارید، نگران نباشید، شرکت ما در کنار شما است تا بتوانید راه مناسب خودتان را انتخاب کرده و از آن استفاده کنید
بنگاههای مالی و تأمین مالی
یکی از راههای تأمین مالی، همین بنگاهها هستند که البته بهطور محدود تسهیلات ارائه میدهند. این بنگاهها اعتبارسنجی میشوند و در نهایت با توجه به اعتبار بهدستآمده، رتبهبندی خواهند شد. ازآنجاییکه به دلیل اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی با ریسک اعتبار مواجه هستند، این کار بهصورت محدود و ویژه انجام میشود.
قبل اعطای تسهیلات عملیات شناسایی، اندازهگیری، نظارت و مدیریت مؤثر ریسک انجام میشود. نتیجه این بررسیها سبب میشود که منابع مالی بهینه به شخص حقیقی یا حقوقی تعلق بگیرد یا خیر. این بررسیها باعث جلوگیری از زیانهای آینده ناشی از اعطای تسهیلات خواهد شد.
رتبهبندی بنگاههای مالی
برای رتبهبندی این بنگاهها بازه زمانی مشخصی را در نظر میگیرند. بالاترین رتبهای که به بنگاهی خاص داده میشود، AAA پایینترین رتبه ممکن CCC است. موسسه S&P مسئول اعلام این رتبهبندی میشوند. کشور ما در این رتبهبندی حضور ندارد.
موسسه S&P برای انجام رتبهبندی باید اطلاعات بنگاهها را بررسی کند. برای به دست آوردن اطلاعات درست باید؛
- ترازنامهای مربوط وضعیت بدهی
- سودهای بنگاه و جیرانهای نقدی آزاد آن، این دو نشاندهنده توانایی پرداخت بنگاه هستند.
- فعالیتهای بنگاه تا چه اندازه ریسک دارند و مخاطرهآمیز هستند؟
- اطلاعات بازار
- اطلاعات کلان اقتصادی، این اطلاعات اثرات محیط تجاری روی بدهکاران را نشان میدهد.
- سابقه بنگاه در پرداخت اقساط هم بهطور کامل بررسی خواهد شد.
- مقدار بدهی موجود هم اهمیت بالایی دارد.
- سابقه اعتباری و نوع اعتبار بنگاه هم مورد بررسی قراری میگیرد.
بهطور کامل مورد بررسی قرار بگیرد. سه عامل آخر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند و به آنها توجهی خاص میشود.
انواع تسهیلات ارزی در بانکهای ایرانی
- واردات (کالا و خدمات) از محل منابع بانک
- بابت واردات (کالا و خدمات) از محل حساب ذخیره ارزی
- گشایش اعتبار اسنادی (LC) با استفاده از تسهیلات خارجی (Finance) و (refinance)
- تسهیلات کوتاهمدت از محل منابع بانک توسعه اسلامی (IDB)
- تسهیلات بانک جهانی (W.B)
- تسهیلات بانک توسعه و تجارت (ECO)
- تأمین مالی صادرات
شرکت ما میتواند برای دریافت این تسهیلات به شما کمک کند. اینکه بدانید چه طرحی را ارائه دهید که تسهیلات بیشتری به شما تعلق بگیرید، اهمیت بالایی دارد. ما در کنار شما هستیم تا بتوانید تسهیلات موردنیاز خود را دریافت کنید.
مشاوره اصولی و حرفهای
مهم نیست که تازهکار هستید یا سالها است که تجارت میکنید. هنگامیکه میخواهید در عرصه جهانی حاضر شوید و تجارت بینالملل داشته باشید، نیاز به مشاوره خواهید داشت. شخص یا شرکتی که بهعنوان مشاوره در کنار شما حضور پیدا میکند، باید تجربه کافی و سابقه خوبی از این کار داشته باشد.
توجه داشته باشید که قوانین تجارت بینالملل و همچنین قوانین اعطای تسهیلات در داخل کشور در حال تغییر هستند. بههمین دلیل در انتخاب مشاوره دقت داشته باشید که اطلاعات بهروزی را در اختیار داشته باشد. تجربه و اطلاعات بهروز شرکت آرشام گستر مالکیان میتواند کمک بسیار خوبی برای شما باشد.
سؤالات متداول
تجارت بینالملل تا چه اندازه به اطلاعات حقوقی نیاز دارد؟
واقعیت این است که شما بدون اطلاع از قوانین حقوقی نمیتوانید تجارت درستی داشته باشید اما جای نگرانی نیست. مشاوران بسیاری هستند که در این راستا به شما کمک خواهند کرد. برای مشاوره میتوانید با کارشناسهای ما تماس بگیرید.
قوانین بینالملل تغییر میکنند؟
قوانین بینالملل هم مانند دیگر قوانین هستند، با تفاوت اینکه مرجع صادر کننده آنها جهانی است. همانطور که دیگر قوانین تغییر میکنند، احتمال تغییر این قوانین هم وجود دارد.
با سرمایه کم هم میتوان تجارت جهانی کرد؟
برای تجارت تسهیلات خاصی به تجار و بازرگانان تعلق میگیرد که میتوانید از آن استفاده کنید.